RFID versus barcodes !?

Wat is nu beter, barcodes of RFID? Deze vraag is niet zomaar met een JA od een NEE te beantwoorden. Het zijn totaal verschillende producten en heeft alleen in het simpel bekeken gebruik een vergelijkbaar effect. Je vraagt en je krijgt een nummer. Je scant een barcode en je krijgt een nummer / je leest een RFID chip uit en krijgt een nummer.
Het gebruik van barcodes en RFID kan dus gelijk zijn.
Alvorens dieper op de materie in te gaan, hieronder een overzicht van de verschillen.

Barcodelabels zijn al  35 jaar de standaard in de detailhandel en logistiek. Maar er is de afgelopen 10 jaar veel veranderd dankzij RFID technologie.
Hoewel beide zeer geschikt zijn voor bepaalde toepassingen, zijn de voordelen van RFID ten opzichte van streepjescodes veel groter wanneer meer intelligentie gevraagd wordt en automatiseren het toverwoord is.

Barcodes zijn 1 of 2 dimensioneel (streepjescodes, QR codes) en worden uitgelezen door een optische scanner. Radio Frequentie Identificatie
RFID wordt geïmplementeerd met behulp van radiogolven om informatie tussen een uniek item en een systeem te communiceren. Een typisch RFID-systeem bestaat uit een RFID-lezer, tags (chips) en ten minste één antenne. RFID-systemen kunnen actief of passief zijn. Actieve RFID-tags bevatten een batterij en verzenden periodiek informatie met een veel groter bereik dan passieve tags. Passieve tags worden aangedreven door elektromagnetische inductie via de RFID-lezer. Zodra de tag wordt gevoed door de lezer, reageert deze door zijn unieke informatie te verzenden.

Bel ons!