Waarom investeren in RFID?


Als voorbeeld nemen we kledingwinkels; daar ligt de voorraadbetrouwbaarheid gemiddeld rond de 63% bij gebruik van barcodes voor product herkenning.

Het is zeer gewenst om in een kledingwinkel de juiste voorraad te hebben en hier real time overzicht in te willen krijgen. Men wil de juiste artikelen in de juiste aantallen op het juiste moment in het juiste schap.

Wanneer we RFID technologie implementeren onder verder gelijke omstandigheden zien we de betrouwbaarheid van voorraden omhoog schieten naar 95%. Tel uit je winst!

De business case is al snel ‘rond’ gerekend. In de praktijk zien we dat voor het investeren in RFID geen lef nodig is, het is vooral een kwestie van doen.

RFID technologie kan omzetverhoging opleveren, door minder nee-verkoop. Wie wil nou niet dat klanten nooit meer misgrijpen? Een beter rendement door een nauwkeurigere voorraad en een hogere omloopsnelheid.

Het gebruik van RFID zorgt ervoor dat nagenoeg elk item traceerbaar is door de gehele keten, tot en met het winkelschap.

In de basis is RFID een vervanging van barcodes. Barcode moeten van dichtbij worden uitgelezen om gegevens in te kunnen zien. Het grote voordeel van RFID? Fysiek contact met het object waarop de RFID-tag is bevestigd is geen vereiste. De radiogolven lezen het RFID-label namelijk uit op afstand. Tot wel 10 meter!

Gesteld kan worden dat RFID de volgende eigenschappen in hoge mate bezit:

RFID is snel

RFID is zeer accuraat

RFID tags kunnen niet vervalst worden

RFID is niet gevoelig voor vuil en stof

 

 

 

Bel ons!